Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Vijf prachtige picknickplekjes

Met een gezellige picknick is het pas echt zomer. Deze stukjes ongerepte natuur zijn daar ideaal voor!


NG_Dille&Kamille_2016-05 picknick

Dekentje, leuk gezelschap, lekkere hapjes,… Veel meer is er niet nodig voor een onvergetelijke zomerdag in de buitenlucht. Of toch: mooi weer én een geschikt plaatsje. Voor een idyllisch tafereel bij je maaltijd hoef je niet per se naar het buitenland. Vlaanderen herbergt tal van unieke locaties waar je kan picknicken in een prachtig decor. Natuurpunt en winkelketen Dille & Kamille zochten enkele van die ongerepte stukjes natuur uit.

NG_Dille&Kamille_2016-05 Picknick (9 van 14)

  • Het Silsombos: een groen paradijs, op nauwelijks 20 minuten van Brussel. Het strekt zich uit over Kampenhout en Kortenberg. Je eet er tussen maar liefst acht verschillende orchideesoorten!
  • De picknickbank op De Waesberg in Sint-Maria-Lierde met uitzicht over het indrukwekkende Parkbos-Uilenbroek, een natuurreservaat in de Vlaamse Ardennen. Het bankje werd in 2014 door Natuurpunt uitgeroepen tot één van de mooiste ‘geluksplekjes in de natuur’.
  • Ook de Hagelandse Vallei, de groene ader in hartje Vlaams-Brabant, is een heerlijke picknicklocatie.
  • De Molenheide in Aarschot is de uitgelezen locatie voor wie graag eens wil eten onder een historische molen uit 1662. Wie weet zelfs in het gezelschap van hazen en reeën.
  • Wie het grootser ziet, kan een outdoor eetfestijn organiseren aan het West-Vlaamse Kasteel De Blankaart in Woumen (Diksmuide) met uitzicht op de kasteelvijver.

NG_Dille&Kamille_sfeer picknick

Kan je nog wat picknickinspiratie gebruiken? Check de ideetjes van voedingsdeskundige Sandra Bekkari en sterrenchef Stéphane Buyens!

Foto’s: Dille & Kamille

Save

Save

Save

Save

Save