Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Langoustines à la plancha

Je hoeft heus niet naar Spanje om à la plancha te kokkerellen. Dit langoestine-gerecht staat garant voor een instant zuiders gevoel !


Forge Adour - Ilse d'Hooge - Langoustines 03
Forge Adour - Ilse d'Hooge - Langoustines 02
Grillen op de plancha is typisch voor de Spaanse keuken. Een plancha is een gietijzeren plaat waarop je vis, vlees, groenten en zelfs desserts kan bereiden. Het gaat super snel en je hebt er weinig of nauwelijks vetstof voor nodig. Plancha’s bestaan zowel op houtskool, gas als elektriciteit.

North Sea Chef Ilse d’Hooge ontwikkelde voor plancha-fabrikant Forge Adour een recept dat baadt in een zuiderse sfeer. Ze werkt met langoustines en venkel, een echte zomergroente.

Forge Adour - Ilse d'Hooge - Ambiance 03

Langoestines met dragonboter en gegrilde venkel

Forge Adour - Ilse d'Hooge - Langoustines 04

Ingrediënten (voor 4 pers)

12 langoustines

50 g boter

1 bosje dragon

2 venkelknollen

1 theelepeltje venkelzaad

100 g waterkers

1 granaatappel

2 limoenen

30 g Panko

50 g Parmezaanschilfers

olijfolie

peper en zout

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon, bewaar wat van het venkelgroen. Snij elke venkel in 4. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs elke snijkant in een grillpan tot hij mooi kleurt.
  2. Leg de gegrilde venkel met de snijkant naar boven. Meng het broodkruim met de limoenrasp, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. Strooi deze crumble over de venkel, besprenkel met olijfolie en laat nog even verder garen.
  3. Meng de gesmolten boter met 3 eetlepels gehakte dragon. Snijd de langoustines met een scherp mes open en maak ze schoon. Wrijf in met dragonboter en bak ze op de plancha met de vleeskant naar beneden. Draai ze om (met het pantser naar beneden dus) en laat nog een minuutje verder bakken. Kruid met peper en zout.
  4. Spoel de veldsla, meng met de zaadjes van de granaatappel en breng op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de gebakken venkel en langoustines bij en strooi er nog wat Parmezaan over.

Bron: Forge Adour

Foto’s: Dinette Studio

Save

Save

Save

Save

Save

Save