Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Make-up vanaf je dertigste

Een 30-plus velletje heeft andere verwachtingen dan een jonge huid. Waarop moet je letten als je je maquilleert?


Angelique Vandewinkel werkt al jaren als tv-visagiste en geeft tips:

Make-up vanaf 30:

“Vanaf 30 wordt de huid minder strak en zijn vrouwen vaak vermoeid: ze hebben jonge kinderen, werken hard,… Dan is het heel belangrijk dat je de huid onder de ogen oplicht en een concealer gebruikt. Ook een beetje fond de teint is een must. Veel vrouwen zijn bang om foundation aan te brengen, maar gebruiken wel veel potlood. Als je dan de huid onder de ogen niet oplicht, zie je er net nóg vermoeider uit. Met een foundation en concealer oogt de huid frisser. Nog een beetje mascara, wenkbrauwen bijwerken, wat blush en gloss. Zo geef je gezicht met een klein beetje make-up weer die sprankel van toen je 25 was.

Een bronzertip voor alle dames:

Vrouwen denken soms dat je met wat poeder rechtstreeks op je huid een frisse look geeft aan je gezicht. Maar dat komt net onnatuurljk over. Gebruik bronzer dus steeds bovenop een fond de teint. Bronzer dient om een accent in je gezicht te leggen. Je kunt het gebruiken als blush op of onder de jukbeenderen. Het kan ook op de neusbrug,  hals en decolleté.