Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Bakken met Karlie

In de keuken ontpopt supermodel Karlie Kloss zich als een echte bakprinses.


Ze deelt met ons één van haar favoriete koekjesrecepten. De volledige video en bereiding kan je bekijken op het Youtube-kanaal van Karlie. Hieronder ook de vertaling en omzetting van Amerikaanse cups naar ons meetsysteem. Veel bakplezier!

FullSizeRender(3)

Ingrediënten:

125 gram pindakaas

1 theelepel vanille-extract

125 ml olie: kokosolie, druivenpittenolie,…

125ml esdoornsiroop (ook ahornsiroop genoemd)

½ theelepel zeezout

200 gram bloem: Karlie gebruikt teff, een bloemsoort die geschikt is voor mensen met glutenintolerantie. Je kan dit vervangen door bloem naar je keuze.

Een glas melk (gewone of plantaardige melk)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet alvast een bakplaat klaar met een velletje bakpapier. Mix de droge ingrediënten in een grote kom en zet opzij. Nu zijn de vochtige ingrediënten aan de beurt. Siroop, olie, vanille-extract en pindakaas mogen samen in de blender. Meng goed en voeg vervolgens de droge ingrediënten toe. Lijkt het deeg te droog te worden? Blijf dan vooral goed verder mengen!

Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Plaats ze op een bakplaat. Drenk een vork in het glas melk. Maak de deegbolletjes iets platter door er een kruispatroon in te vormen met de vork. Bak de koekjes 13 tot 15 minuten. Laat afkoelen en voilà, tijd om te genieten!