Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Adembenemend Zuid-Tirol

Of we zin hadden in een perstrip naar Zuid-Tirol? Een wit berglandschap met een zonnetje gecombineerd met de Italiaanse keuken? Uiteraard hebben we daar zin!


DSC08791

Op een koude maandagochtend laten we België achter ons en hangen in de lucht richting Italië. Vanuit een druilerig Venetië draaien we de Autostrada richting Zuid-Tirol op. Eerste stop, een wegrestaurant. De eerste pasta op Italiaanse bodem smaakt!
De weg gaat door een vallei. We rijden langs honderden appelbomen en druivelaars. Beetje bij beetje gaan de heuvels over in bergen. Onze eerste overnachting is in een prachtig 19de eeuws hotel in Bolzano. We ontmoeten er Antonia, die de komende dagen onze gids zal zijn.

DSC08829

DSC08839
Op dinsdagochtend trekken we de bergen in. We hebben geluk: het heeft pas gesneeuwd en de zon schijnt. Ideaal om mooie beelden te maken. In het skioord Alta Badia hebben we een afspraak met enkele shapers van het snowboard-park. Zij vertellen over hoe zij te werk gaan. Hen filmen vanuit de stoeltjeslift, blijkt echter geen sinecure.

DSC08817

DSC08822

In de namiddag ontmoeten we de sympathieke Elmar Stimpfl. Hij was vroeger skiër bij het Italiaanse team en heeft nu een collectie skimateriaal en –kledij. De ideale man dus om te polsen naar trends op de skipiste!

DSC08824

Ski rood Ski blauw

Daarna staat Las Vegas op de agenda, een hut op de piste waar je lekker kan eten en aan après-ski doen. Ollie, de baas, raadt ons aan zeker de zonsondergang te filmen. Ondertussen nemen we quotes af van voorbijkomende skiërs over mode op de latten.
Ondertussen is de avond gevallen. Ollie brengt ons met de sneeuwscooter langs de verlaten piste naar beneden. De sterrenhemel en de bergen zijn overweldigend mooi. Ik leg de hele rit af met een big smile op mijn gezicht. Ik hou van mijn job!

Wouter Zuid-Tirol
De volgende dag staat het filmen van het Messner Mountain Museum in Kronplatz op het programma. Klimmer Reinhold Messner overwon de hoogste bergen ter wereld. Het gebouw is van de hand van Zaha Hadid. Typerend is dat het in de berg ingebouwd is. Het uitzicht vanop het terras is fenomenaal.

DSC08871

DSC08868

DSC08857
We sleuren camera en statief door de sneeuw richting piste. Ik spreek verschillende mensen aan voor quotes over ski-mode en eten. De taal vormt soms een barrière, niet iedereen spreekt Engels.

IMG_3255
De namiddag staat in het teken van ontspanning in de Thermen van Merano. Ik wou dat ik in de plaats lag van de figurant! De rugmassage met lokale honing ziet er deugddoend uit.

DSC08881

DSC08877

DSC08873

Op donderdag verkennen we Merano. Zuid-Tirol heeft heel wat specialiteiten te bieden. En we mogen ook proeven: speck voor de cameraman, kaas voor mezelf.

DSC08850
’s Avonds duiken we een uurtje de zwembaden van de Thermen in. We drijven op gezouten water in het buitenzwembad bij een volle maan. Moe maar voldaan keren we de volgende dag terug naar huis, voorzien van uren mooie beelden om te monteren.

Stephanie Van Maele, producer-reporter Tendens

Meer info over Zuid-Tirol