Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Blitzbezoek aan Verona

Een tijdje gelededen mocht onze ploeg naar Verona voor de show van lingeriemerk Intimissimi. Aangezien we dan toch in deze prachtige stad waren, konden we het uiteraard niet laten om ook wat sightseeing te doen. In recordtempo, want het moest in een half dagje gebeuren. Net genoeg tijd om vijf weetjes over deze mooie stad te sprokkelen!


Verona Sightseeing 6

Een feest voor shoppers

Verona geniet niet de reputatie van een modestad zoals Milaan, maar shoplustigen komen er probleemloos aan hun trekken. Tip voor de shopaholics: scoor ergens een grondplannetje en zoek de “Via Giuseppe Mazzini” op. In deze straat vind je zowel de duurdere boetieks als bekende ketens.

IMG_7356

Het huis van Julia

Het is een regelrechte tourist trap, maar geloof ons: je moet het toch een keertje gezien hebben. Op het binnenkoertje van Casa di Giulietta kan je op het balkonnetje staan waarop Julia naar haar Romeo smachtte.  Zogezegd. Shakespeare’s klassieker speelde zich af in Verona, maar de hoofdpersonages zijn volledig verzonnen. Ook Julia’s huis is dus pure fictie. Wie het balkonnetje op wil, moet trouwens betalen. Maar op de foto gaan met het bronzen beeld van Julia is gratis. Je zal er wel niet alleen zijn, want het is er een gedrum van jewelste. Allemaal toeristen op zoek naar geluk in de liefde. Cupido zou je gunstig gezind zijn, als je de rechterborst van Julia’s beeldje aanraakt of een boodschap schrijft op de overvolle muur. Ach, het proberen waard…!

Verona Balkon Julia

Verona Julia 3

IMG_7368

 

Verona wall of love crowded

Verona Wall of love bis

Lekker eten

De tijd was te kort om uitgebreid te tafelen, maar deze hippe eettent en wijnhandel willen we je zeker niet onthouden. De kaart van Signorvino staat vol met typisch Italiaanse gerechten en specialiteiten zoals diverse soorten ham, kaas en salami.  Dat alles uiteraard geserveerd met aangepaste, lokale wijnen. Tip: probeer als aperitiefhapje de Signorvino deep-fried delights: courgette- en pompoenbloemen in een licht beslag gefrituurd en geserveerd met tartaarsaus. Hemels lekker!

Signorvino Winestore 2

Signorvino Winestore

Signorvino Winestore 3

Piazza Bra en de Arena

Het hart van Verona is de Piazza Bra. Daar verrijst ook al eeuwenlang het Romeinse amfitheater. Het plein is omringd met horecazaken. De via Mazzini, de winkelstraat, komt trouwens uit op de Piazza Bra. Ideaal dus als je na ettelijke uren shoppen op een terras wilt neerploffen!

IMG_1342

 

IMG_1346

IMG_1166

Mooie uitzichten

Het historisch centrum van Verona is bijzonder fotogeniek. Wandel zeker eens tot aan de rivier Adige, voor de mooiste uitzichten!

Verona city centre

IMG_1388

IMG_1406

Zin in nog meer Verona? Bekijk hier de reportage en de foto’s van de prachtige Intimissimi-show!