Shoes or no shoes?

Diep in de groene velden van het Oost-Vlaamse Kruisem ligt het schoenenmuseum SONS. Shoes or no shoes heeft maar liefst 5000 paar schoenen. Verantwoordelijke Myriam Delfosse vertelt ons waarom het museum zo de moeite is. Van de schoenen van echte sterren en grootse designers tot de schoenen van Chinezen uit de middeleeuwen. SONS heeft het allemaal.


Je vindt er de schoenen van studenten van de ontwerpshool SASK, maar ook van heel wat kunstenaars die van hun schoenen kunst gemaakt hebben. Daarnaast heb je de etnografische collectie met maar liefst 3000 paar volkerenschoenen. Je wandelt als het ware door de geschiedenis van schoenen. Je ziet er ook de schoenen van enkele bekende gezichten. Het SONS-museum vertelt het unieke verhaal van de schoenenmode en is dus meer dan de moeite waard om een bezoekje te wagen.